balQis Bintulu

My photo
-tempat yang paling tinggi di dunia-, Selangor, Malaysia

sEt dALaM miNdA !

May 9, 2012

Jejak Universiti Part 15
Assalamualaikum!
wahh.. dah lama BalQis tak update blog ni kan..? 

tarikh ni, 9 april 2012 balQis tengah cuti semester 2. macam macam la BalQis buat. masak la yang paling utama.. yela,, bila lagi nak asah bakat masak memasak ni kalau tak sekarang kan? Alhamdulillah,, dah banyak lauk yang BalQis dah try buat and menjadi. 

ok, fine,  BalQis  baru belajar masak.  BalQis  tahu. sebab tu la  BalQis  batak. maafkan BalQis

BalQis busy? tak la sangat cuma tak tahu nak cerita apa.. sebenarnya banyak je kejadian yang berlaku selama sebulan BalQis tak update ni, cuma BalQis rasa tak perlu la BalQis cerita sume.  bukan nya semua orang suka baca apa yang ada kat blog.. 
bak kata kawan BalQis sorang ni :

'best la aku baca cerita kau kat facebook ni. kejab lagi aku boleh la bakar piring astro kat rumah aku ni ha. astro pon tak se best cerita kau' (lebih kurang camtu la ayat dia)

tersentap seketika! memey la dia tak tuju kat BalQis.. tapi tersentap juga.. hohoo.. dan ia membuat kan BalQis lebih berhati hati dalam post mengepost sebarang benda kat alam maya ni, termasuk lah segala benda yang balQis tulis kat blog ni :)  terima kasih kawan.. you dare to slap me and back to reality.. I really apreciate it :)

JEJAK UNIVERSITI PART 14 ---> click sini

sampai sini je la coretan BalQis untuk kali ni.
jaga diri, assalamualaikum

perkongsian : wamakaru wama karallah, wallahu khairul makirin -surah ali imran-
 mafhumnya : dan mereka merancang, dan Allah merancang, dan Allah sebaik baik perancang
 huraian       : kita manusia hanya mampu merancang. walau se teliti mana kita merancang, tapi Allah yang tentukan, sekiranya perancangan Allah lain dari apa yang kita harapkan, dan berbeza dengan apa yang dah kita rancang, ingatlah, kita ni hamba Allah, kita kena patuh dengan apa yang Allah tetapkan. =) setiap kejadian di muka bumi ni, ada hikmah Nya yang tersembunyi. =D kita je yang tak fikirkan apa hikmah tu, sebab tu la kita cam kecewa bila tak dapat apa yang kita nak . . . . jadi, bersangka baik lah denganAllah, Pencipta kita sekalian makhluk yang menguasai langit dan bumi dan segala yang terkandung di antara keduanya.

\(^_^)/  

mutiara kata dari tokoh Islam

ini pun best jugak :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...