balQis Bintulu

My photo
-tempat yang paling tinggi di dunia-, Selangor, Malaysia

sEt dALaM miNdA !

April 26, 2011

kilauan permata kian pudar

assalamualaikum kawan- kawan blogger ku!

anda sihat?

balQis sihat,alamdulillah..

terime kasih ye sbb jenguk blog balQis yang tak berape best ni..



haRini BalQis nak share 1 lirik lagu yang amat amat amat bagus...
hayatilah..



Lihatlah panorama dunia
Wanita bagaikan hilang rasa malunya
Maruah yang menjadi maharnya
Tergadai sia bagai tiada berharga
Di manakah budinya
Di manakah akhlaknya
Sungguh pilu dan sayu mengenangkannya
Santun tiada lagi
Nafsu memimpin hati
Kehormatan diri tidak dipeduli
Oh Wanita..
Mari menginsafi kepada asal fitrah kejadian mu
Diciptakan untuk dihormati
Sentiasa diredhai Tuhan Pencipta
Kembali kepadaNya juga pada rasulNya
Pasti dihadirkan taufiq dan hidayahNya
Wanita…
Kembalilah ke arah kemuliaan
Contohi perbadi Ummul Mukminin
Rasulullah dijadikan suami
Tertawan kerana keluhuran pekerti
Bukan kerana harta
Bukan kerana nama
Tapi kerana budi yang disanjungi
Kembalilah…
Wanita perhiasan dunia
Bagai kilau permata diantara kaca
Sayangnya makin pudar cahaya
Hingga tiada lagi beza diantaranya

kalau la semua wanita menjaga adab sopan + aurat + maruah,,,alangkah bahagia nye,,,mesti dapat bezakan antara kaca dengan permata dengan mudah kan?

3 comments:

SiNIcHI kUDo said...
This comment has been removed by the author.
Woofer Storm said...

ok je pun blog kamu ni.ermmm

*wahh suka dgn alam ye?sy pun,tapi suka suasan tenang.,mcm kmpung,laut,dan pantai,ermmm

Shafiq Hashim said...

Cantik Susunan Lirik lagu nie, Siapa Penyayinya?..

mutiara kata dari tokoh Islam

ini pun best jugak :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...