balQis Bintulu

My photo
-tempat yang paling tinggi di dunia-, Selangor, Malaysia

sEt dALaM miNdA !

October 10, 2011

Jejak Universiti Part 10





Assalamualaikum....hai readers.... apa khabar iman kalian?
  #mari muhasabah diri sekejab

Seperti yang BalQis pnah post kat sini, ye,,,lusa is the last day of Final Exam bagi sem 1 sesi akademik 2011/2012...
yess!
ahahaaa,,,lagi cepat hasbis,lagi bagus...

dah lebih kurang  8   minggu BalQis tak balik puncak 


i miss my parents much.. memang diakui, BalQis bukan lah anak solehah sepertimana yang mak ngan ayah harapkan selama ni...but I'll try...trust me...i'll try again, again and again....


noktah.

Sejak akhir akhir ni kan,tibe tibe je BalQis bersemangat waja,,eah,,bukan,,semangat untuk berjoging... haha,,tak tau la nape...asal nye,
BalQis saje je jalan2 sekitar UPMKB ni..

di suatu petang,kami, Aida,Acap and myself  jalan2..And barulah BalQis tau yang blakang blok J tu ade sebuah tasik yang........masyaAllah! sangat indah hinggakan air mata ini menitis ke bumi... sungguh indah LukisanNya...jika insan tahu menghargai nikmat alam ni, alangkah bagusnya...

Bila BalQis perhatikan air tasik yang tenang tu,hati ini turut merasa tenang...segala masalah + perkara yang membebankan kepala ni, bagaikan dibawa pergi bersama air yang mengalir tenang tu.. sangat mendamaikan.. sungguh! BalQis sangat terpesona dengan keindahan di situ.. bila duduk di situ,maka timbul lah rasa keinsafan dalam diri ini... Allah telah kurniakan pelbagai nikmat untuk kesenangan kita sebagai manusia yang ditugaskan utk jd khalifah,but kita tak pernah nak sedar kan...? ye,,termasuklah BalQis..

   ya,memang BalQis akui, terlalu banyak dosa yang BalQis buat dlm sedar.. Nau'zubillah... ape nak jadi ngan aku ni...?? Bila BalQis rase nak insafkan diri,BalQis akan pergi ke tasik tu...Bila BalQis visit tasik tu, seolah olah BalQis disuntik dengan semangat dan nafas baru untuk BalQis perbaiki diri sendiri... 

alhamdulillah,ada juga tempat sebegitu di sini...BalQis bersyukur sangat sangat...

bila pergi ke tasik, kene redah hutan dulu..(ikut jalan jauh) best~ menghayai alam yang luas terbentang ni dengan mata hati kita di waktu pagi...masyaAllah,,,sungguh indah! perjalanan kami diserikan lagi dengan kehadiran binatang ternakan upmkb...lembu,kambing dan itik yang ade di situ konfirm dah kenal kami,,haha,, kerap juga kami melewati kawasan mereka.. segala jenis tanaman kat situ juga tak ketinggalan...mereka pun agaknya dah hafal dah muke2 kami ni kn?

insyaAllah...kami akan pergi tasik tu lagi lepas habis final eXam dengan kwan BalQis yang lagi sorang..

   hopefully ade kamera la sebab BalQis nak share jugak keindahan tasik tu...
buat masa ni,BalQis nak fokus kat Principle Crop Managements,yakni the last paper for this final eXam.. ooo....yeahhh!

Pssstt : doakan kejayaan bersama





3 comments:

Qis said...

ni apa yang BalQis rase la..
korg warga UPMKB,rase tak ape yang BalQis rase....?

huzaime said...

hi you reallly have a nice blog..
keep up a good work..
feel free to visit me if you want to shop korean clothing online

Qis said...

thank you :)
i'll visit :D

mutiara kata dari tokoh Islam

ini pun best jugak :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...