balQis Bintulu

My photo
-tempat yang paling tinggi di dunia-, Selangor, Malaysia

sEt dALaM miNdA !

November 9, 2012

Jejak Universiti Part 21

tarikh : 8 november 2012
Masa Menaip : 11.59malam


ok. cuti semester kalini sepi semacam je.



terasa sangat kosong. *tolong jangan nyanyi lagu kosong by najwa latif tu* bukan tak suka dia, i'm just SICK OF who ever yang nyanyi 'kosong.. kosong...' EVERY TIME perkataan kosong diungkap.


ok, intro yang taKda kena mengena



eh, jab, lupa bagi salam.
assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh



terasa sangat hambar. . . sumpa wa cakap. sangat hambar.

yes, it is sangat fun bila jumpa balik daus dengan nana bila balik puncak. hilang rindu weyh! alhamdulillah.. banyak jugak kerja gila yang kitorang buat. 

k, over. bukan banyak pung, tipu je lebih~

jumpa jumpa je, nana ajak berjoggings.. wuuuuuuu~ ok. gua turutkan saja. alang alang dah lama tak jogs. haritu dengan berjayanya,, kami bertiga, Daus, Nana and me  jogging. tapi sampai hujung lorong rumah gua, terus sembang sembang. gelak gelak. ntah apa yang kelakar sangat, gua pun tak tahu la. cakap sepatah, gelak, jalan satu langkah, gelak. apedaa! =.= dan akhirnya, kami hanya berjalan dan bersembang sambil menikmati udara pagi di Puncak Alam.

 eh, tu kali pertama melihat suasana puncak alam sambil berjalan kaki serta bergelak getawa bersama mereka.


esoknya, kitorang cadang nak jogging lagi, ok. 

keesokan harinya, kami berjogging sampai area fasa 5 tu, urm apa nama nya, gua pun tak ingat la der. sorry.
*tinggalkan laptop sebentar. lari. tanya adik apa nama tempat fasa 5 tu*

oh ok. adik gua dah tidur.

haihhh,, baru setahun setengah duk bintulu, dah tak ingat nama fasa 5 kat Puncak Alam ni, tu belum tanya nama tempat kat negeri lain. (jangan tanya!)


jogging punya jogging. ternampak ada pulak stall jual nasik lemak beserta kuih muih kat tepi jalan. apa lagi. kitorang pun stop. **** beli karipap. then sambil jog sambil makan. haha. kelakar la kawan gua sorang ni. 

balik dari jog, Nana dengan Daus lepak my rumah kejab, nak hilangkan penat. daus ternampak cubic kat atas meja, actually gua tak pernah minat pun nak main benda tu. Daus tersangat khusyuk solving that cubic.  sampai carik tutorial kat youtube menggunakan my laptop yang ^%$#@*! (TAKNAK TAIP, NANTI LAPTOP MERAJUK.) 

beberapa hari lepas tu, Nana ajak me pergi sekolah LAGI. serious excited nak pergi jumpa cikgu walaupun time cuti semseter dua dulu pun kacau cikgu kat sekolah. HAHA. elok je sampai kat depan pintu bilik guru,

Nana : Balqis masuk dulu la..
gua : haa.. apa pulak.. nana kat depan kan. nana la masuk dulu
Nana : ishk,, kau la masuk dulu
gua : ee.. taknak,, seGAANNNNN. (tercakap kuat pulak.)

jadi, berlaku lah adegan tolak menolak antara dua makhluk paling comel kat depan bilik guru tu. sedang asyik tolak menolak, puan musalwah (cikgu BM form 4) tegur, 'aii,,bertolak tolak ni kenapa? nak masuk, masuk jela..'
ok. malu.


tutup cerita tu
at the end, kitorang tak masuk pun bilik guru tuuu. =.=


tutup balik cerita tentang tu
sepanjang sebulan cuti semester kali ni, tu je yang gua buat. 
harini dah 8 haribulan. balik bintulu 17 hb. =.=
serious, ini cuti pertama yang gua rasa sangatttt kosong.
mungkin sebab ini kali pertama tak lengkap berempat kot.





sumpa rindu tonah. k bye.



episod lepas tentang 'jejak universiti' ada kat bawah ni ha. 
kalau rajin, bacalah. kalau tak rajin, sudah! taknak kawan~



2 comments:

sya_ju92 said...

haha.. macam2..
-_-.. ada ke main tolak2 lepas tu tak nak masok..
jumpa je lah.. haish.. :P

Qis said...

hehe. segan lah, nak buat macam mana. :)

eh, 1st time anta leave a comment here. tQvm ^_^

mutiara kata dari tokoh Islam

ini pun best jugak :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...