balQis Bintulu

My photo
-tempat yang paling tinggi di dunia-, Selangor, Malaysia

sEt dALaM miNdA !

December 29, 2012

hari Ini Dalam Sejarah

assalamalaikum
Date  : 29th December 2012
Time : 10.38pm

tadi bukak dashboard blogger. ingat nak tulis blog. tapi secara aneh dan tiba tiba je, hilang semua idea. mood killer betul lah.
bukak bukak je, 


*1 waiting comment need to moderation
(terus tersemangat sekejap, bukan senang weyh nak ada comment in my blog. HAHA)




but. . . 
that comment membuat diri ini sangat terkedu terdiam membatu. lahaulawala quwwata illa billah :[ 
 ok. enough! biarlah hanya yang menaip entry ni saja yang tahu. let me share with Allah only, kay? sila jealous. 




*        *      *

takda kena mengena langsung introduction tu dengan tajuk, kan?

by the way, hari ni, bila bukak dashboard, selain approve that comment, saja lah tangan ni menggatal nak meng-usha my page view. and lagi sekali terkedu. terdiam seribu bahasa.


Pageviews by Countries

Graph of most popular countries among blog viewers
EntryPageviews
Malaysia
125
United States
67
Canada
3
South Korea
3
Indonesia
1

S E R I O U S L Y ! ?

ok, kalau Malaysia tu, tak kesahlah, sebab i use malay words. tapi yang menjadi persoalan yang tak terjawab ialah. macam mana orang orangan yang duduk kat US,Canada ad South Korea dapat baca my blog? adakah mereka guna google translate? eh, tak mungkin lah~ balQis pun guna singkatan + bahasa pasar. english word pun tunggang langgang vocab nya. macam mana eh dorang boleh baca this blog? hurm. . . . 

ohhkayy. baru teringat time tulis ni. 
mungkin ada Malaysian yang duduk kat negara2 tu kot.
ye, macam fathanah hanan yang duk kat canada tu. haaa. dia lah tu, yang menyumbang bilangan kononnya foreigner tu. HAHA -.-

cis, ingat kan ada foreigner mana lah yang meng usha my blog. HAHA -.-

terperasan.

ok, sila abaikan.


*         *        *


dulu dulu, masa mula mula diri ini menjebakkan diri dalam dunia blogging hanya satu tujuan. memandangkan diri ini sangat suka tulis diari kat buku, niat di hati tu, nak menulis diary kat blogspot. haha, excited nya, Allah je tahu. masa tu ingatkan, blogspot ni satu blog private, kita boleh tulis apa je kita punya privacy life kat sini. ternyata tidak. ohh.. betapa naif nya BalQis masa tu. iye,masa tu lah,sekarang tak. tapi bila dah lama tulis macam macam my personal moment kat blog, baru satu persoalan muncul.

"eh, blog ni kan satu dunia boleh tahu? kenapa perlu bagitau semua orang EVERY moment?"

lepas terpukul dengan persoalan tu, me terus delete post2 yang tak berguna, tanpa segan silu. lepas dari tu, BalQis ada baca satu ayat kat facebook:



::  buatlah satu kebaikan walaupun kamu sudah meninggal dunia  ::



tiba tiba teringat my blog. mulai saat tu, balQis akan pastikan satu benda faedah akan diselitkan dalam setiap entry yang di publish. Allah kata, mati itu paling dekat dengan manusia.


rewind sekejap. Semalam balQis ada usha satu blog ni. err, kalau tak silap, nama blog tu = angel pakai gucci. err, lebih kurang gitulah. tertarik dengan cara penulisan dia, sempoi dan membawa maksud tertentu yang mendalam dan menyenntap jiwa raga diri ini. 

sila lah ziarah : click sini


saje buat preparation, kalau ditakdirkan lepas ni balQis bangun dari kerusi, terus rebah dan meninggal, at least, adalah satu benda faedah yang korang dapat dari entry kalini kan? :)

wassalam warahmatullah
maaf lah, tak teratur entry kalini.  =.=
taip saja tanpa mengatur terlebih dahulu, macam tulah jadinya

motif ? takda~

3 comments:

sya_ju92 said...

assalamualaikum.. nice..
:)

Qis said...

waalaikumussalam..
terima kasih :)

ayat berterabur sikit. sori

sya_ju92 said...

haha.. takpe..
baru best ayat berterabur.. :3

mutiara kata dari tokoh Islam

ini pun best jugak :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...