balQis Bintulu

My photo
-tempat yang paling tinggi di dunia-, Selangor, Malaysia

sEt dALaM miNdA !

December 23, 2014

Hari Ini

Assalamualaikum dunia

fuh. tadi aku tengok last date aku update blog ni, 30 May 2014. walhal skrg ni 23 disember dah. 2014 hampir melabuhkan tirainya untuk bagi laluan pada 2015.

aku sekarang dah kembali ke semenanjung dan tinggalkan bumi bintulu. sedih tak usah cakaplah. hari hari aku nangis. (ok. tu tipu) even now aku belajar kat serdang pun, aku selalu ter (dan kadang kadang sengaja) membandingkan kehidupan, suasana belajar sewaktu aku di UPM Kampus Bintulu dengan Serdang ni. ye, walaupun aku sekarang sambung pengajian aku di peringkat ijazah kat UPM jugak tapi it is totally different! hanya yang mengalaminya yang memahami. sumpa rindu bintulu.

pejam celik pejam celik, sekarang dah study week dah. bermakna, 14 minggu kuliah sebagai degree student dah tamat dengan pantasnya tanpa sempat aku menikmati perjalannya. sem 1 kat serdang ni terlalu banyak benda yang perlu dikejar. dan aku belajar untuk cepat menyesuaikan diri memandangkan kat serdang ni, ada beberapa fakulti (tak ingat berapa) kalau bintulu senang, 1 fakulti je kalau sesat pun, sesat situ pusing pusing jumpa lah kelas. kat sini kalau sesat, memang tak pergi kelas lah. aku berani cakap gitu sebabkan pengalamn aku sendiri. haha. aku terpaksa tak datang kelas sebab aku pusing2 jalan kaki carik ladang tak jumpa. serious rasa bersalah sangat sebab tak datang kelas.

harini dah masuk hari kedua study week. fuhh ~ 
good Luck to myself 



2 comments:

Fikri Mfp said...

why do u change your kata ganti nama diri :p
just curious..

balQis said...

saje :P

mutiara kata dari tokoh Islam

ini pun best jugak :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...