balQis Bintulu

My photo
-tempat yang paling tinggi di dunia-, Selangor, Malaysia

sEt dALaM miNdA !

May 23, 2015

My Life in UPM Serdang..(2)


Alhamdulillah. preview done malam tadi.

This journey start in the beginning of April 2015 when I'm volunteer to take part in the zapin audition. Sebenarnya malam tu turun balai cendana sebab nak isi nama jadi AJK Busana je. but since takda orang isi nama jd penari, i spontaneously put my name there. way deep in here, i want to learn the tarian-things. 

surprisingly, ana dipilih. terkejut sebenarnya, yet thankful.

Bermula haritu, ana dengan 11 warga KMR bertungkus lumus amik step semua tu. Mulanya ana kekok. awkward dengan  mereka. Rasa down tu ada lah sebab ramai yang dah memang menari sebelum ni. 

Ada haritu, kitorang keluar ramai ramai pi tengok wayang kat The Mines, cerita avengers. Masa tu, lelaki 2 org je ikut, pmpuan smua pi.

This is Syaq (syafiq Hariz) my zapin partner, yg blu shirt tu Im (Imran)

Lepas pada keluar tu, ana rasa makin rapat sebab kenal at least perangai masing masing masa luar training zapin. makan dekat chicken rice shop sampai RM200. gila betul. Rancangnya nak keluar SEKEJAP je. alih alih, sampai UPM pukul 7. Padahal 8.30 ada training zapin dengan Abang Foo (couch zapin, ex-UPM jugak) Memang sumpa penat la haritu. kalau dah training, memang sampai pukul 1 lah kan. lepas training, ada buat circle, tiap org cakap something utk improvement. part circle tu memang tak pernah kurang sejam. kemain,taknak kalah~~

tup tap tup tap

sampai la malam tadi. Preview Zapin kat Balai Cendana, KMR. Malam tadi First time menari depan orang, first time pakai full set of busana n make up. 


                                     
















                        Gambar kiri: Syaq & Izzah       Gambar Kanan: Mick & Izzah



Dari Kiri:
Syaq, Balqis, Haziq, Izzah, Akmal, Sheyun, Im, Fatin, Mick, Yunie, Ijat & Su

Tang make up tu tak nak cerita, buruk gila. i mean, mungkiin untuk menari lawa lah kot pada pandangan mereka. I cannot define 'cantik' in that state. haha. seriously. 

Bila tengok gamba ni kan, seriously macam tak percaya ana diberi peluang menari.
alhamdulillah, this is truly a great moment sepanjang hidup ana. mungkin lepas ni ana tak menari dah. mungkin. Kita hanya merancang, selebihnya Allah yang aturkan hidup kita.

Elok je lepas preview, kitorang sambung polish bahagian wain-up (camana ntah eja dia). and as usual, smua ngadu lapar sebab mula make up pun pukul 8, since preview starts 9.30 malam. memang tak dan nak makan.

end up, kitorang masak maggi. first round, masak maggi kari 7 bungkus. tapi since tak cukup, next round masak 3 maggi tomyam. gila betul. 


seriously i cannot stop smile looking at this picture


Alhamdulillah, terima kasih Allah
=')

[ UPDATE]



Gambar kat atas ni bukti yang kami dah perform untuk ZAFEST 2015. 
Yang baju biru tu abang Foo (Fuad), which is our choreographer. 
 Masa MC umum KMR dapat anugerah choreography terbaik tu, rasa seronok sangat sampai nak lompat lompat atas kerusi.and then dia umum Sanggar Citra Fansuri  jadi Johan keseluruhan.. Ya Allah ! sumpa seronok! sampai termenangis sebab seriously tak sangka akan jadi johan.  Rasa puas sangat. serious

Walaupun eventnya dah berlalu selama 2 hari, 
i cannot stop myself from seeing us berzapin berulang ulang kat vdeo2 ni.
#belumBolehMoveOn  #adalahIniRindu ? 



No comments:

mutiara kata dari tokoh Islam

ini pun best jugak :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...