balQis Bintulu

My photo
-tempat yang paling tinggi di dunia-, Selangor, Malaysia

sEt dALaM miNdA !

May 13, 2013

syukur, sudah pulih

Bismillah..


alhamdulillah, hari ni dah sihat sepenuhnya setelah erm, jap, nak kira. . .  oh ok. 5 hari ana demam teruk.. 


Ubat batuk (cecair), antibiotik, ubat selesema (yang kecik seciput tu) dengan paracetamol

walaupun takda motif, saje nak tunjuk ubat yang terpaksa ana makan selama lima hari. ubat paling tak feveret, yang pil yang gedabak besar tu.. doktor kata tu antibiotik. and 2 kali sehari kena makan. tapi walaupun paling tak feveret, tu mudah nak telan, banding ngan paracetamol yang belah kanan, pil bulat bulat tu. nampak macam senang telan kan? ouhh anda silap. tu la paling susah nak masuk ke tekak. bila masuk, dia nak keluar balik. memang dua gelas air la minum semata mata nak telan sebijik paracetamol tu =.= sabo je la haii


btw, semua ni bukan my ubat. tu ubat ayah. ayah pun sakit jugak. demam jugak macam  ana. malas betoi ni pi klinik. so, ayah kata, makan je la ubat ayah ni. haha. ok :)


tapi penyiksaan mana yang tak berakhir kan? :) alhamdulillah..alhamdulillah..alhamdulillah.. harini ana dah boleh buat kerja2 rumah like normal walaupun hidung srottt srettt srott srettt... selama 5 hari demam, memang banyak yang amat tisu terpaksa dibazirkan. huhu. ini adalah untuk memastikan keselesaan hidung. heeee


tadi time tengok dashboard, baru perasan. woahhh ok. ok. dah 2 minggu tak update blog. kesiannn blog. sorry ea cayang. ai demam. u la. tak hantar ai pi klinik sapa suruh, kan ai dah tinggal kan u. ok dah, jangan merajuk lagi ye, ai dah balik kat u ni. suke tak?


-.-


haritu, yakni hari jumaat, rasa dah sembuh dah, suhu badan pun kurang. malam tu punya la excited crita tntang wedding firnash yang bakal diadakan esoknya. sepanjang malam tu rancang2 bagai. nak naik kereta sapa, brapa org, amik kat mana.. ana punya la excited, kata, kalau nana tak dapat drive, biar saya drive sbb igt kan dah ok. 

bagun pagi2 hari sabtu tu, tiba2 takda suara. batuk pun kuat amat. bagai satu puncak alam boleh dengar ana batuk. k over -.-  tapi betul la.. bila batuknya kuat, mula la sakit tekak. ana  dah risau, macam mana nak drive nanti.. so, i decided nak tidur SEKEJAP. masa tu tengok jam, pukul 8 lebih. igt nak bangun pukul 9 ke plg2 pun pkul 10 la paling lewat.

*bangun tidur*
terus tengok jam. whattt!? pukul 11 dua minit ! woahhh! punya la gelabah. baju tak carik lagi, even tak pikir pun nak pakai mana satu. dah la baju kurung penuh satu lemari. tu satu. nak carik tudung, nak cari keronsang.. warghh! teghuih lari tak cukup tanah nak pi carik baju sume. 

sampai je kat bilik, "aduhh nak pakai baju apa ni... baju apa ni" sambil tolak baju yang taknak pakai.  tengok jam balik. warghh! dah 11 setengah! ah. amik je la baju ni. kaler merah? tak kisahla. asalkan selesa. ingtkan nak pakai selendang hitam, tapi bila memikirkan keadaan diri yang tak berapa sihat + cuaca panas terik, terus tak jadi. terus pi kat almari mak, pinjam tudung mak. muwehehee

*detail gila kau cerita. kenapa panjang sangat nak cerita ni?*

hehe.. sori2~
 dipendekkan cerita, ana, Daus, Nana, Sara ngan Abel pi la terkedek kedek ke wedding firnash (firdaus & Nas amirah). and satu yang ana perasan. baju ktorang (me, daus and Nana) sama merah! tak rancang pun snanye. haha.. seronok! beronok ronok!


dari kiri : sarah, firdaus,nas amirah,nana, tak tahu sapa budak sesat ni

SUMBER

lagi excited, bila warna temanya pink. takde la lari sangat tema nya kalau baju merah kann.. haha.. seronok. time wedding tu, memang ramai la kenalan skolah. dah rasa macam reunion satu sekolah dah, cikgu2 ada, senior2 skolah ada, junior2 skolah ada.. 

tapi sayang... Tonah tak dapat datang sebab dia kerja kat petrosains. yes, eventhough weekend :( daus pun takda dalam gambar ni sebab dia kena balik cepat.


eh, lari topik pulak -.- tapi, pokok pangkalnya, ana sangat gembira. for everything. alhamdulillah Allah. terima kasih Pencipta ku :')

2 comments:

sya_ju92 said...

alhamdulillah sudah sihat.. :D

M.Zulhilmi Rahman said...

terbaik (Y) ...

mutiara kata dari tokoh Islam

ini pun best jugak :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...